Categorii

MEDICINA PERSONALIZATA

MEDICINA PERSONALIZATA

 

 "Este important sa stim ce tip de persoana sufera de o anumita boala si apoi cu ce fel de boala avem de-a face"                         Hippocrate (460-370 ÎHr)

 

 

Scopul medicinei personalizate este să faciliteze predictia, preventia si tratamentul bolilor pe baza caracteristicilor individuale ale pacientului. Te-ai gandit vreodata de ce acelasi tratament, pentru aceeasi boala, administrat unui numar mare de bolnavi, are rezulate diferite pentru unii dintre ei? Unii se fac bine, altii nu reactioneaza la tratament, iar starea de sanatate a altora se poate inrautati brusc.

Abordarea traditionala in practica medicala curenta inseamna aceeasi boala, aceeasi terapie, acelasi tratament pentru toti Medicina personalizata inseamna terapia potrivita pentru grupul potrivit de pacienti, la momentul potrivit. Viitorul medicinei se bazeaza pe o astfel de personalizare.

Pentru CENTRUL MEDICAL CLINIPLUS, fiecare pacient este unic, acesta fiind investigat si diagnosticat  pe baza particularitatilor mostenite sau dobandite si tratat  in functie de raspunsul organismului la medicatia administrata.

Beneficii pentru pacienti: interesul marit asupra preventiei, medicatia optima prin care se reduc erorile, evitarea reactiilor adverse, creste calitatea vietii, beneficii economice.